Goede samenwerking tussen zorginstellingen en zorgverleners kan een groot verschil maken als het gaat om kwaliteit van zorg, vooral bij ernstig zieke patiënten. Om te kijken wat er al goed gaat in uw regio en wat er nog beter kan, zijn er vragenlijsten afgenomen bij vier doelgroepen: patiënten, nabestaanden, verpleegkundigen en artsen.

Doel van het vragenlijstonderzoek
De vragenlijsten horen bij een onderzoek dat als doel heeft de kwaliteit van zorg voor patiënten en naasten verder te verbeteren door de verschillende zorgverleners beter met elkaar te laten samenwerken.  Met de uitkomsten van het vragenlijstonderzoek worden de projectgroepen geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Er is een vragenlijst aan het begin van het onderzoek afgenomen. Om veranderingen door de tijd te kunnen meten wordt het vragenlijstonderzoek aan het eind van het onderzoek herhaald.

Resultaten eerste ronde
De eerste ronde van het vragenlijst onderzoek is in 2017 uitgevoerd. De resultaten worden nu geanalyseerd door de onderzoekers. De eerste resultaten zijn al gedeeld met de projectgroepen en gepresenteerd op conferenties. Heeft u interesse in de eerste resultaten, neem dan contact op met ons op .

Tweede ronde 2019
De tweede ronde van het vragenlijstonderzoek zal naar schatting in het najaar van 2019 plaatsvinden.  De vragenlijsten zullen dan opnieuw worden opengesteld. Wilt u een graag een bericht ontvangen als het vragenlijstonderzoek opnieuw van start gaat? Dan kunt u zich hier (link naar contactformulier) aanmelden.

Andere geïnteresseerden
Bent u geen patiënt, nabestaande, verpleegkundige, verzorgende of arts, maar wilt u toch graag uw ervaringen delen? Dan nodigen wij u uit uw verhaal op schrift te stellen en in te sturen naar tspz@erasmusmc.nl.

 

Neem contact op

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u gerust contact opnemen met ons.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search