Goede samenwerking tussen zorginstellingen en zorgverleners kan een groot verschil maken als het gaat om kwaliteit van zorg, vooral in de laatste levensfase. U staat als verpleegkundige of verzorgende vaak dicht bij de patiënt en heeft hierdoor waarschijnlijk goed zicht op hoe deze samenwerking nu gaat. Uw ervaringen zijn daarom waardevol voor dit onderzoek, en wij willen u daarom vragen om de vragenlijst in te vullen.

Waarom is goede samenwerking belangrijk?

Bij ernstig zieke patiënten is de zorg complex en zijn er vaak veel partijen bij de zorg betrokken, zoals huisarts, thuiszorg, verpleeghuis, ziekenhuis, mantelzorg en vrijwilligers. Dit kan de zorg soms ingewikkeld maken, vooral in de laatste levensfase. Om kwaliteit en continuïteit van zorg te garanderen is het belangrijk dat zorgverleners en zorginstellingen goed met elkaar samenwerken. Zowel de verschillende zorgverleners als patiënten geven aan dat er nog verbetering mogelijk is in deze samenwerking.

Doel van het onderzoek

Doormiddel van het vragenlijstonderzoek worden patiënten, hun nabestaanden, artsen en verpleegkundigen en verzorgenden gevraagd naar hun ervaring met kwaliteit van palliatieve zorg en de transmurale samenwerking die daarbij komt kijken. Hiermee wordt de huidige situatie in kaart gebracht: waar gaat de samenwerking goed, en waar kan het nog verbeterd worden? De vragenlijsten zijn onderdeel van een regionaal leer- en verbeter-programma op het gebied van samenwerking in de zorg. Naast het vragenlijstonderzoek worden zeven verbetertrajecten gestart in de praktijk om ook direct op de werkvloer de transmurale samenwerking tussen zorgverleners te verbeteren. Meer informatie daarover kunt u vinden bij algemene informatie.

Vragenlijst

U kunt uw ervaringen met ons delen door een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten duren. U bent natuurlijk vrij om te kiezen of u mee wilt doen. Deelname is eenmalig en vrijblijvend. Uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. U kunt de vragenlijst invullen door te klikken op de knop hier onder. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen? U kunt een papieren vragenlijst opvragen via mail: TSPZ@erasmusmc.nl of                 telefoon: 06 48 52 09 94.

Ook bij vragen kunt u gerust contact opnemen met de onderzoekers.

Neem contact op

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u gerust contact opnemen met ons.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search